torstai 18. marraskuuta 2010

Tuunattu lipasto ja tuolit

Meillä oli tuossa taannoin (viime keväänä :D) koulussa kurssi, jossa tuunattiin jokin huonekalu. Mä ryöstin siskoltani mäntyisen lipaston joka oli vaan kerrassaan kammottava.. Siinä oli joku aivan kammottava pintakäsittely tai jotain ettei sitä pintaa meinannu saada millään rikki. Kokeilin hiomakoneet ja myrkyt ja kaikki.. No sitten selvitin mysteerin ja sain pinnan hiottua. Käsin. Se ei lähtenyt muuten.. Siis aivan hullu homma oli pelkästään se "lakan" poistaminen siitä pinnasta. Monta pitkää päivää sitä hinkkasin. Mutta oli se sen arvoista..

Etsin sitten vetimiä kaikista mahdollisista nettikaupoista (koska eihän Riihimäeltä saa mistään mitään ja Helsingissäkin kävin kiertelemässä huonolla menestyksellä..) ja lopulta tilasin ihastuttavat mustat keraamiset nupit täältä http://www.countrybymail.fi/fi/grp/nuppeja.php . Aivan ihania ja ehdottomasti paras valikoima!

Sain projektin alkuvaiheessa aivan hullun idean. Päätin pehmustaa laatikoston etusarjat. Eli nidoin kankaan jäykähköön pahviin (välissä tietenkin pehmustetta) ja kuumaliimasin ne laatikoiden etusarjoihin kiinni.

Ja tässä lopputulos!

No tietenkin tuota kangasta oli sitten ihan järjetön määrä (Eurokankaasta ja hinta muistaakseni 3,90€ / m) ja mulla oli nurkissa 4 tuolia odottamassa tuunausta.. Eli otettiin sitten urakka ja raaputettiin se vanha musta lateksimaali pois, hiottiin ja maalattin tuolit ja verhoilin pehmusteet uudelleen. Selkänojissa oli takapuolella epämääräinen vanerilevy, johon oli liimattu keinonahkaa joten totta kai sekin meni sitten uusiksi. Helpoimmalla pääsin ja sain parhaan lopputuloksen kun vain ompelin pussin selkänojan vanerille ja pehmusteelle. Oli aika vaativa projekti, mutta selvittiin siitä ja lopputuloksesta ollaan ylpeitä!


Pöytä on ostettu käytettynä ja sen on näköinenkin.. Kellertävät osat on varmaan joskus olleet valkoiset, mutta tuo on sitten ens kesän projekti. Pöydällä on mummoltani saamia Riihimäen lasin Nanny Stillin Grapponiaa. Niitä tuli siis kuuden ihmisen kattaukseen plus sitten maljakot sun muut. Mun suurin aarre tällä hetkellä!

4 kommenttia:

  1. Indiskassa oon nähnyt samantyylisiä nuppeja joskus. Lipastosta tuli hieno ja ihastuin myös teidän tapettiin ja seinällä olevaan tauluun!

    VastaaPoista
  2. Itse vihaan tota tapettia. Vuokra-asunnon ihanuuksia kun remonttia ei ole tehty sitten vuoden -89.. Ja taulusta on tulossa enemmänkin hehkutusta myöhemmin, koska rakastan sitä. :D

    VastaaPoista
  3. Mäkin meinasin kertoa, että Indiskassa on ollut samantyyppisiä vetimiä. :) Mutta Petra Ilona ehtikin ensin... Bongasin blogisi tänään ja vaikuttaa mielenkiintoiselta. Jään seurailemaan! :)

    VastaaPoista