sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Anna vanhalle jakkarallesi uusi elämä!

Remontissa käytimme tapettien poistossa sekä maalauksessa avomiehen muutamaa neljäjalkaista perusjakkaraa. Hieman saivat siis maalia ja osumaa pintaan siinä remontin aikana, mutta kuitenkaan en raaskinut heittää roskiin, koska istuimia ei koskaan ole liikaa!

Siitä se idea sitten lähtikin. Matonkuteita kun on kertynyt kaiken värisiä nurkkiin, niin ajattelin käyttää niitä tässäkin projektissa. Valkoista kudetta (Nanson ylijäämä trikookudetta, suhteellisen siistiä ja edullista) oli reilusti, joten ajattelin "tylsästi" käyttää sitä tällä kertaa.Tämä oli siis lähtötilanne..

Ensimmäisenä kannattaa kiristää tuolien jalat. Ja sitten tarvitset pikaliimaa tai kuumaliimapistoolin. Itse käytin "tippaliimaa", koska sen kanssa oli helpoin työskennellä tuossa iltaisin sohvalla telkkua katsellessa. Tuolien jalat kannattaa "nyörittää" ensimmäisenä. Liimalla kuteen alkupää tuolinjalan alareunaan kiinni ja eikun pyörittämään. Itse liimailin kudetta aina n. 10 cm välein hieman kiinni, helpotti projektia vähän. Kun kudetta on tarpeeksi tiiviisti, päättele kude liimaamalla se tuolin pohjapuolella kiinni. Ja näin kaikkiin jalkoihin, kunnes lopputulos on tämä..!JOS HALUAT TUOLIISI PIENEN PEHMUSTEEN (voit hypätä myös tämän vaiheen yli, jos et halua pehmustetta):

Käännä tuoli ylösalaisin vaahtomuovin päälle (tai muun vaihtoehtoisen pehmustemateriaalin) ja piirrä pehmusteeseen tussilla ääriviivat.Leikkaa pehmuste rajauksen sisäpuolelta. Pehmusteen on hyvä olla hieman tuolin istuinosaa pienempi, jotta pehmuste asettuu päällystyksessä mahdollisimman hyvin.


Pehmusteen reunaa kannattaa hieman pyöristää, jotta kuteen pyörittäminen olisi helpompaa. Sitten liimalla kiinni istuinosaan.Eipä tuosta omastani tullut kovin siisti, mutta haitanneeko tuo kun piiloon menee kuitenkin..... Lisää kude istuin osan ulkoreunaan. Siihen tarvitset kyllä aika paljonkin liimaa, jotta kude pysyy hyvin paikoillaan. Tämän jälkeen peitä jakkarasi kuteella haluamallasi tavalla. Mun jakkaroista tuli tämän näköiset, mutta lopputulokseen voit vaikuttaa omalla luovuudellasi loputtomat määrät. :)
Isolla tarjottimella jakkarasta saa tarvittaessa myös pienen pöydän.

<3Jenulia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti