perjantai 21. maaliskuuta 2014

Aurinkokuplia

Kun muutin tähän meidän yhteiseen kotiin, ainakin yksi asia oli selvää. Halusin ympärilleni keltaista. Entuudestaan mulla oli keltainen pinnatuoli, joka on joskus kärrätty kotiin roskakatoksesta. Toimiva tuote, mitä nyt vähän selkänoja on irti.. Mutta sepä ei menoa haittaa! Myös Iittalan tuikkulyhtyjä, Iittalan vitriini ja peili olivat olleet edellisessä kodissa enemmän ja vähemmän esillä. Ja näin kevään korvilla tämä on aivan ehdoton väri.

Pahoittelen kuvan häpeällisen huonoa laatua. Kamera ei ymmärtäny toimia mun kanssa yhteisymmärryksessä millään valkotasapainolla tai muillakaan säädöillä vastavalossa äärettömän kirkkaassa auringonpaisteessa. Tekniikka voitti naisen tällä kertaa..

Ennen muuttoa (oikeastaan ennen koko remonttia) vain yksi asia oli varmaa. Halusin pitkän työtason ikkunan eteen, jotta työskennellessä olisi mahdollisimman paljon luonnonvaloa sekä onhan se nyt kiva katsella ikkunasta ulos villiin kadun vilinään (tässä kirjotellessakin on vilahtanut hurjat kaksi ihmistä tuossa näkökentässä...). Ja ehdottomasti parastahan on, että voimme tässä vierekkäin iltaisin puuhailla omiamme.

Jo ensimmäisestä kodista mukana muuttanut itse virkattu matto sai hieman jatkosta jo edellisessä kodissa. Alkujaan matto oli halkaisijaltaan noin metrinen ja jatkoin sitä suuremmaksi, jotta se toimii olohuoneen mattona. Hiemanhan tuossa on havaittavissa tuo rajan kohta, mutta ehkäpä tuo reunuskin kuluessaan muuttuisi "harmaammaksi" ja raja hieman tasottuisi.Paikallisen käsityömyymälän loppuunmyynnistä tuli ostettua tuo Lapuan Kankureiden villainen huopa lämmittämään iltaisin. Hinta oli aivan naurettava -50%, ei voinut jättää ostamatta.

Asuntommehan on vuokra-asunto ja vuokraisännältä saimme luvan remontoida olohuoneessa hieman, jotta tästä tuli asuttava. Seinillä oli alunperin punertavat Sloggin beigen -sävyiset tapetit (luojan kiitos niistä ei ole mitään todistusaineistoa!!) ja pienen urakan jälkeen maalasimme seinät valkoisiksi ja yhdelle seinälle valittiin Rautiasta graafinen ornamentti -kuvioinen tapetti. Hyvä kompromissi orientaalikon (onkohan tuo edes sana!? :D ) ja insinöörin kodissa. Ja kyllä olen ainakin itse ollut enemmän kuin tyytyväinen tähän valintaan.

Tapetissa on tietyssä valossa kiva hohto, josta sitten sain päähän pinttymän samettipintaisista verhoista.. Niitähän sitten metsästettiin kaikki nettikaupat ja Helsingin ydinkeskustan myymälät läpi ja Stockaltahan ne sitten löytyivät juuri oikean sävyisinä. Verhot ovat Stockmannin omaa sarjaa Villa Stockmann.

 Ihana pääsiäinen ja ihanat kukat! Kyllä narsisseja voi jo ostaa. Kevät!


Kätköistä kaivoin myös joskus hankkimani Joutomaan kortit esiin ja näppärästi sattui olemaan nipussa sisustukseen sopivia kappaleitakin. Hobbaloilta ostettu keltainen Kuplat -valaisin oli kyllä paras hankinta pitkään aikaan. Kuplista olen haaveillut jo pidemmän aikaa, väri on vaan vaihtunut tässä matkan varrella savunharmaasta, violetin kautta pomeranssiin ja nyt sitten tämä keltainen kyllä sulatti sydämen aivan täysin. Hän on kuin pieni aurinko.

Kuten Reino and the Rhinos laulaa auringosta:

"..Opasta mua aurinko, 
mä pelkään pimeää.
Polta jo pois ahdinko, 
mä kaipaan elämää.
Näytä mulle tie aurinko
sun uuteen aamuun.
Kaikki tää murhe ja vahinko 
sun tuuleen haihtuu.
Opasta mua aurinko 
sillon kun mä en nää.
Polta jo pois ahdinko, 
mä haluun sut mun elämään.
Näytä mulle tie aurinko 
sun uuteen aamuun.
Kaikki tää murhe ja vahinko 
sun tuuleen haihtuu.."

<3Jenulia

4 kommenttia:

 1. Oih, kaikki palaset on paikoillaan! Näyttääpä ihanalta, varmaankin tiedät, etten voi vastustaa keltaista ;) Mitämitä, onko sulla tuolla narsissien vieressä kalenterikello?! Oooon niin kateellinen. Ja hei, annoit just hyvän syyn ostaa vähän narsisseja viikonlopuksi ;)

  VastaaPoista
 2. Kyllä! Big Flip ja minä kohtasimme vuonna 2010, kun sain sen valmistujaislahjaksi! Se on aivan ihana. Kovaa rutinaahan se pitää kun vaihtaa kuukaudesta toiseen keskiyöllä. Mutta siihenkin tottui nopeasti. Ja tuo on se isompi malli (tottakai..). Ja hyvä! Narsissien ilosanomaa! :)

  VastaaPoista
 3. Hei, hienon värinen valaisin! Itse ajatellut samanlaista, mutta mietin, et onko valo liian keltainen? Näissä sinun kuvissa ei näytä heijastavan kattoon tai ympärille mitenkään erityisemmin keltaista valoa, mutta miten on luonnossa? Hämääkö kuvat siis? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Ihanaa, kun oot löytäny tiesi mun blogiin, jota tosin en ole enää edes kirjoitellut ja ilmoitus pomppasi vaan tuonne sähköpostiin. :) Kyllähän se valitettavasti vähän niin on, että jos haluaa kotiaan kunnolla valaista, niin kyllä se valkoinen on ehdottomasti paras valaisimen väri. Vaikka tuo sisempi kerros on valkoinen, niin kyllä se silti valitettavasti semmosen keltaisen yleisvalon antaa..

   Tämän keltaisen lisäksi olen elämässäni päättömästi rakastunut myös Kartellin Fly -valaisimeen sinisenä ja kyllä sekin makkarissa valaisee meille "sinisiä unia". :D

   Poista